Lekfull kreativitet

Jag har i ett tidigare berättat om vad som inspirerat mig när det handlar om illustration och nu tänkte jag berätta om en annan sida av min kreativitet, den lekfulla sidan. Jag var nog som de flesta andra barn när jag var liten. Lekte med cowboy-figurer och liknande. Mina föräldrar sa att jag var en ”gubboman”, det berodde till stor del på att jag så ofta jag kunde skaffa mig nya ”gubbar” som jag hade med mig överallt. Ut i skogen, på gården, i skolan ja också välte jag ut stora leksakslådan på golvet hemma till mors förtret..

Så här såg det ut när jag ställt upp mina "gubbar" ute.

Så här såg det ut när jag ställt upp mina ”gubbar” ute.

När jag så blev tonåring åkte allt i soporna och jag gjorde sånt som tonårspojkar gör mest. Sedan dröjde det många många år innan jag igen återfann min förtjusning i små leksaksfigurer.

Det började en riktigt kall och hård vinter när jag var sugen på att fotografera men inte så sugen på att gå ut i snö och motvind. Det var då jag skaffade mig lite nya figurer och började leka lite med kameran, i köket under köksbelysningen. Resultatet blev över förväntan och jag har sedan fortsatt med den här lekfullheten. Här nedanför ser du några exempel på det.7april2015_2

Jag fotar ofta den här typen av bilder, just för att det går att göra så ofantligt mycket det är egentligen bara fantasin som sätter stopp. Och fantasi, det har jag massor av.

7april2015_3

Kanske har du någon idé där det är svårt att använda människor, eller ett budskap som du vill bildsätta på ett spännande vis. Hör av dig till mig så kommer vi fram till en bra lösning.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.